×
Ga terug naar het overzicht

Tips om je huid te reinigen

Ik vind het heel belangrijk dat ik een schone huid heb. Meestal loop ik ook zonder make-up de deur uit. Hiervoor is het onderhouden van je huid heel belangrijk. In deze blog vertel ik meer over hoe je een huid goed reinigt.

Een mooie egale huis zoals op de reclames wilt iedereen wel. Het is om jaloers op te worden. Je hebt geen foundation meer nodig om oneven heden te verwijderen, maar dit is iets wat wij natuurlijk ook willen. Toegegeven de ene persoon heeft helaas de genen voor een slechtere huid als een ander. Maar wij geven je tips om je huid het beste te reinigen.

Reinig je huid meerdere keren per dag

Dit is toch wel de basis om je huid gezond te houden. Je kan het beste je huid ‘s morgens en ‘s avonds reinigen. ‘S morgens heb je de afvalstoffen op je huid die ‘s nachts zijn geproduceerd. ’s Avons herhaal je dit weer om alle viezigheid van de dag dat je van alles hebt gedaan eraf te halen. Door dit een routine te maken zal je dit niet vergeten en maak jij je huid enorm blij. Door de afvalstoffen te laten zitten krijg je namelijk ophopingen en kan je bijvoorbeeld puistjes en mee-eters krijgen. Dit wil je natuurlijk niet!

Reinigingsmelk of gel

Beide zijn enorm fijn en zacht voor je huid en ze ruiken ook nog eens lekker. Dat maakt het al helemaal een feest om je huid schoon te maken. Het fijne is dat er in de winkels steeds meer reinigingsmelk en gel te krijgen zijn. Want ook de producten weten steeds meer over de verschillende typen huid en spelen hierin mee met de trend. Maak je handen voordat je het aanbrengt helemaal schoon. Doe vervolgend de reiniging op een washandje of watje die nat is met lauw water. Dep daarna je huid droog met een tissue of een zachte handdoek. Het kan zijn dat je gezicht hierna een beetje droog aanvoelt. Dan raden wij aan om een gezicht lotion aan te brengen die geschikt is voor het type huid die jij hebt. Hierdoor word je huid gevoed en kan je de dag tegemoet!

Tot slot

Mocht het allemaal niet helpen, kun je ook je huidreinigen bij een Dermamelan, deze in Veenendaal is gespecialiseerd in het onderhouden van een goede huid.

Ga terug naar het overzicht