phone hoesje
×
Ga terug naar het overzicht

Gelpolish aanbrengen voor beginners

Hoe handig is het als jij je nagels voor 2 weken netjes kan hebben. Met gewone nagellak is dat vaak lastig, maar met gelpolish is dat makkelijk te halen. Gelpolish is niet alleen te krijgen met een KVK, maar ook als particulier zijn er diverse merken te verkrijgen.

De lamp

Gelpolish hard in tegenstelling tot nagellak niet aan de lucht. Je hebt hier echt een UV lamp voor nodig. Door het licht krijg hard je gelpolish uit waardoor je nagel echt is verstevigd door de producten.

Voorbereiding

Om je gelpolish minimaal 2 weken te laten zitten is een juiste voorbereiding nodig. Dit doe je door eerst met een bokkenpootje je nagelriemen naar achter te duwen. Als je met je bokkenpootje dan makkelijk eronder door kan bewegen heb je het juist gedaan. Doe dit met beleid, want het mag niet zeer doen. Daarna die kan je jouw nagel ontvetten door er met een watje met alcohol over te wrijven. Dit kan je bij de meeste drogisten halen. Hierdoor ontvet je jouw nagels voor een betere hechting.

Het plaatsen

Gebruik ten alle tijden een basecoat (gelpolish) onder de kleur. Dit zorgt niet alleen voor een betere hechting, maar zorgt er ook voor dat je kleur niet in je eigen nagel trekt. Vervolgens breng je in dunne laagjes zwevend de gelpolish over je nagel heen. Hierdoor hard elk laagje het beste uit wat de hechting bevorderd. Als laatste plaats je een topcoat eroverheen. Deze zorgt dat de kleur netjes blijft en tegen kras schade kan. Let wel op sommige topcoats hebben een plaklaag. Deze kan je het beste afnemen met eveneens dezelfde alcohol die je in het begin gebruikte. Wacht hier wel even mee (ongeveer 5 minuten) tot dat ook de gelpolish is afgekoeld. Anders kan het je gelpolish mat maken.

Tot slot

Vind jij het toch te veel werk? Laat het dan lekker door een professionele dienstverlener doen. Zoals bij Pedicure ede. Hier kun je ook inspiratie vinden!

Ga terug naar het overzicht