×
Ga terug naar het overzicht

Ervaringen Vinted

Mijn ervaringen met Vinted

Vinted is een app waar je je oude kleren kunt verkopen. De app is al een poos actief in Nederland en er zijn veel gebruikers. Ook is de app bekend in andere landen zoals Spanje, Belgie en Frankrijk. Dit zorgt er ook voor dat jouw spullen verkocht kunnen worden naar het buitenland. Hier zijn de meningen over verdeeld. Daarmee bedoel ik dat ik daar mijn bedenkingen over deze verkoopsituaties.

Verkopen
Er wordt veel verkocht op de site. Daarbij bedoel ik echt veel. De app wordt door ruim 22 miljoen mensen gebruikt en de gemiddelde verkoper 200 euro per maand verdiend aan de verkoop van hun gebruikte kleren. Nu klinkt dat als veel geld, maar dat gaat dan al snel om merkkleding. Voor kleren van de Zara, H&M ect. hoef je geen jackpot te verwachten. De meeste kleren zijn nog geen 5 euro waard en als je het mij vraagt, loop ik niet voor 5 euro naar een verzendpunt. Maar dit zal ongetwijfeld voor iedereen anders zijn.

Kopen
Via Vinted aankopen doen gaat eigenlijk wel vaak goed. Er is een kleine kans dat je een komkommer in een doos ontvangt. Hiervoor gelden garanties, deze betaal je ook vaak voor een hoog bedrag dus het is maar goed dat ze ook eerlijk beoordeelt worden. Echter lees je vaak artikelen over dure tassen en kleding die uiteindelijk nep blijkt te zijn. Dan is het vaak al te laat en dan ben je je geld wel echt kwijt. Dit is mij ook helaas gebeurt met Gucci sokken en een T-shirt (Ik denk dat het nep is in ieder geval). Helaas zie ik het dan te laat en vertrouw ik mensen te snel. Hierdoor heb ik helaas ook miskopen gedaan.

Al met al ben ik wel te vreden, vooral als ik bij Nederlandse kopers kleren koop die nieuw zijn. Als het niet goed blijkt te zijn, is er vaak wat te regelen en het merendeel is meedenkt en beleeft.

Liefs Jenn

Ga terug naar het overzicht